God morgon!

Jag vaknade och tittade på klockan som visade 11.15. Flög upp med panik i kroppen för att jag sovit så länge. Sitter helt mosig på sängkanten och tittar på klockan igen som då visar 07.30. Fattar absolut ingenting. Tittar på mobilen.. 07.30.. 

Måste ha drömt att den var mer? Sjukt konstig känsla i alla fall. 
Kunde inte somna om. Så nu blev det frukost enligt rätt tid. Och det är väl bra. Men jag känner mig outsövd. 

Igår hade jag en "hemma-fixar-dag". Jag gjorde kikärtsbiffar och bakade bröd, städade och tvättade. Och mellan allt detta och under hela kvällen så såg jag på 13 reasons why. 
Appropå det så tack för alla tips på serier! Jag började med denna och har redan sett 5-6 avsnitt. Mkt spännande! 


Ni måste prova detta kikärtsbiffs-recept. Så busenkelt, gott och meganyttigt. 

Mixa ett paket kikärtor, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, salt, peppar, 3msk mjöl, salt, peppar, 1 ägg i en mixer.  (Eller rör runt manuellt om du inte har en mixer) 

Jag hade bara en halv lök hemma och klarar inte av vitlök men tog lite vitlökspulver ist. Och bytte såklart ut mjölet till majsmjöl. 
Tillsätt 1 msk olja (sesamolja om man vill ha lite hummus smak på det.)
Klicka ut små biffar i stekpannan. Det är för kladdigt och löst för att forma med händerna. Stek till en knaprig yta, sen in i ugnen på 200 grader (högt upp i ugnen) till de är knapriga och fasta. (10min?) 

Receptet blir ca 6 biffar. 2 biffar är en portion. Nu har jag fryst in dom två och två, så är det bara att ta fram och tillsätta en kolhydrat och sås så har man en god och fullvärdig måltid. 
Jag tänker köra ugnsrostat potatis och tzatziki till i morgon! 😊

Idag ska jag träffa Madde, vi ska till MOS och se på bio, den nya Pirates of the carribean!!!!!! Så otroligt pepp, velat se den länge nu. Sen ska vi strosa runt lite i centrumet. Ska bli mys. Ser fram emot det! 
Vi insåg igår att vi inte setts på 3 månader!! Hon körde in mig till akuten den där dagen i april då jag hade hål på matstrupen. Dagen då Stockholm drabbades av det fruktansvärda terrordådet. 
Sen dess har jag legat inne eller varit på dagvård. 3 månader. Helt sjukt vad tiden rusar fram. 


Smärtfredag

Jag har så in i bängen ont i axeln. Jag rörde den lite fel antagningen när jag låg i soffan nyss, det lät jätte konstigt i den och gjorde så ont att jag nästan kräktes. Smärtan försvinner inte och den strålar ända ner i handen. Det känns ju som nervsmärta, någon nerv som hamnade i kläm. Och mina smärtstillande biter ju inte på nervsmärta, hur starkt dom än är och mycket jag än tar. 


Jag är väldigt glad över att det är fredag i alla fall. Jag tog ledigt på måndag, så blir det lite mer tid för återhämtning. 

Nej aj, jag kan inte hålla upp telefonen mer. Önskar er en trevlig helg iaf. 
Avslutar med en bild på mitt kvällsmål. Glass och jordgubbar i stora lass!

PS. Jag behöver tips på serier!!!! Spännande helst. (Inte läskigt) och inte tramsigt. Jag hittar verkligen ingenting sevärt. 

😊 

Deppilidepp

Hej. Godkväll. Halloj. 


Jag är så trött. Hela jävla tiden. Jag förstår inte vad som är fel?! 

Jag har haft samtal idag med en behandlare. Om hur jag känner inför det här med behandlingen nowadays. Jag saknar allt engagemang. Är så uppgiven och besviken på mig själv. Jag orkar inte mer, jag orkar inte försöka. Försöka orka, försöka känna att det här är rätt. 
Det kommer inte naturligt alls längre. 

Vi spånade lite på vad man kan göra för att få upp mig på banan igen. I morgon ska jag träffa läkaren, kanske att någon medicin måste höjas eller sänkas eller så. Sen ska jag prata med ytterligare en behandlare i morgon. Få lite hjälp med att planera mat till mina middagar här hemma. Det går ju inte så bra nu, har ingen fantasti vad jag ska äta. Blir bara tokig och väldigt irriterad av att ens prata eller tänka om/på det. 
Folk kommer snällt med tips på vad jag kan äta, men jag hör inte, öronen stängs av. Jag vill inte tänka och jag vill inte fokusera på mat. Det går inte. 

Det går bra att tänka på att dra ner på mat eller utesluta. Men det här med att tillföra.. det går inte. Stopp helt enkelt. Jag kommer inte åt tankarna. 

På heldygnsvården gick det okej för där skötte dom allt vad mat heter. 
Och på dagvården går det bra. Där får jag bekräftat att den portion jag lägger upp är rätt. Lagom mycket, lagom proportioner. Men här hemma, ensam... Det finns ingen som ser att jag kastar maten, hur mkt eller lite jag lagt upp, om det är näringsrikt nog. 


Jag är inne i en ritar- period nu. Sitter hela kvällarna. Det är skönt att vara så passionerad i någonting. Att jag kan gå all in i något och släppa den yttre världen en stund. 

Mina senaste. 😊


Har jag sagt att jag har öppnat en sida för försäljning? Ja det har jag kanske? 
Made by Annette heter den ju iaf på fb. 

Får man sova nu? Så jädrans slut. 

I morgon ska jag vakna pigg och så jäkla pepp. 
Sådeså. 


Liknande inlägg