RöjarAnnette

Efter en rätt hektisk dag då sjukgymnastik och jobb avlöste varandra så kom jag hem och kände att jag knappt kunde andas, så gick ut på en halvtimmes promenad för att få lite luft och rensa tankarna. 


Kom hem och slängde mig i soffan heeeeeeeelt slut. Men kom på att klockan var 17 och jag hade ju glömt matlåda till jobbet och därmed inte ätit idag. 

Slängde i mig mat och fick lite energi. Tittade runt på den helt sinnesjukt grusiga hallen med påsar, massor av skor och skit på golvet, vardagsrummet med klädhögar överallt, typ hundra små leksaker på golvet (tiaras), grus o kattsand på golvet, köket som var ett enda bombnedslag då jag har lite målarverkstad där inne och typ 3 dagars disk tydligen staplats på diskbänken och ännu mer påsar och tidningar OCH GUD VET VAD precis överallt. 
Kände bara... vem ringer man? 

Men sen slog jag på Eminem högt och körde igång. 
Rollade även av soffan, alla kuddar, tiaras alla små filtar och vädrade. 

Halleluljha. 🙏⭐️

Efter 10

Jag sitter och tittar på Malou Efter10 där de pratar om missfall. 

Dr.Rita, som jag tycker så mycket om berättade så fint att "när en kvinna blir gravid, så väntar hon direkt ett barn, inte ett foster. Så när man än får ett missfall, så förlorar man sitt barn."
Kunde inte sagt det bättre själv. 

Men så kom det lite, för mig ny fakta om missfall. Upp till v.12- tidigt missfall. 12-24 sent missfall. 24????? 

Jag stör mig på att läkarna kallar Mio ett sent missfall. Han levde men vattnet gick, förlossningen startade och jag födde ut honom. Han var för liten för att leva utanför livmodern, så han dog där och då, på vägen ut. Innan han kom ut. Jag såg honom leva så sent som en timme innan han föddes. 
Jag tycker att ordet "sent missfall" låter så.... nedvärderande? Förenklande? Förringande? Jag vet inte vilket ord jag söker men det är fan så mycket mer än ett sent missfall i mitt hjärta. Det är min son. Som levde och rörde sig och boxades runt där inne. Som dog av att han föddes. 
Vad ska då en mamma som får sin bebis i vecka 24 känna av de orden? 
Kanske bara är jag som känner så, men ordet sent missfall, eller missfall över huvud taget är väldigt laddat i mig. 

💙💙💙

Semlefrossa

Det känns som att jag haft en bra dag. Det är otroligt sällsynt nu mera. 


Natten däremot var ett rent helvete. Alltså jag drömde att jag blev biten av en spindel på handen. Tre bett som det kom var och vätska ur och gjorde så grymt ont. 
Sen var det ett helt gäng ormar under min säng. Stora boaormar och annat. 
Sen var jag utomlands och hela havet/stranden svämmade typ över av valar, späckhuggare och andra djur. Även en häst kom upp från havet. 
Så knäppt som det bara kan bli. 

När jag vaknade var jag totalt genomsvettig. Hela sängen var blöt. Sådär äckligt blöt när ALLT är dyngsurt. 

Jag vaknade nån gång vid 02 för att gå på toa. När jag hade tvättat händerna efteråt så antingen svimmade jag eller fick nåt blodtrycksfall. Allt svartnade iaf och jag mins inte mer än att jag ramlade baklänges i en häkla hast och slog mig riktigt ordentligt. 

Vad hände liksom? 

Möbultad och förvånad så gick jag och la mig igen i den dyngsura sängen. 

Idag har jag tvättat alla sängkläder plus den lilla bäddmadrassen. Kuddarna har legat ute på balkongen hela dagen och vädrats. 

Annars idag då så har jag promenerat mycket. Långt och länge. Mamma och jag möttes upp på vägen och gick dom ca 5 kilometrarna hem till pappa. Där väntade semlefika med två systrar samt deras respektiven. Stina och hennes Christoffer bor där. Malin, minstingen, och hennes Save kom dit. Fick träffa brorsan en snabbis också. Bara storasyster som fattades. 

Jag har inte ätit semlor på många många år. Har aldrig tyckt att det är så särskilt gott då jag inte alls gillar grädde. Men mandelmassa däremot är min grej. 
Pappa hade köpt semlebröd till mig som faktiskt var goda. 

Det var inte helt lätt att trycka i sig dom 450 kcal men jag tror att vi kompenserade det med även en promis hela vägen hem. 
2 timmars promenad sammanlagt och just nu (kl 18) så står klockans stegräknare på 14330 steg! Nöjd. 


Okej, ser lite muppig ut men så ser jag ut. 


Tog massor av fina bilder på hela familjen men de är så tramsiga och tycker inte att nån bild blev bra så jag skippar det. 😊

Nu slog tröttheten till. 

Har super ont i axeln just nu. Får bli soffhäng helt enkelt. 

Skriv inläggstext 


Liknande inlägg