Mammografi

För 11 år sen gjorde jag mammografi. Idag gjorde jag det för andra gången. Det gör ju såååå ont! Men det gick snabbt och 6 bilder senare fick jag gå ut och sätta mig medan doktorn kollade bilderna. 
När jag blev inropad igen tyckte jag hon såg så allvarlig ut så såg liksom hela scenariot framför mig med bröstcancerbehandlingen. 

Men så säger läkaren, jag citerar: "dina bröst är en röntgenläkares dröm, dom är så otroligt lätt-scannade"
Hehe. Tack? Sa jag. Sen fick jag se bilderna och förstod vad hon menade. Det var liksom bröst och blodkärl. That's it. Hon sa att det sällan händer att de kan LOVA att allt är helt bra men att hon kunde det nu. Fanns liksom ingen antydan till nåt.

Så det känns otroligt jäkla skönt. Speciellt då jag ju har så väldigt mkt knölar som jag trott skulle bli min död. Som det blev för min moster i min ålder nästan :(

Nu ska jag bara försöka göra ett cellprov också. Också en sak jag skjutit på i alla dessa år. 
Skjuta på saker är jag bra på!

Jag har en lite höjd risk att få bröst och livmoderhalscancer efter min leukemi. Så borde ju kolla upp mig lite oftare. 

Appropå bröst så hade jag visst i morse lagt ut en bild med hela bröstet flashat på, så nu vet ni hur dom ser ut också 😉 )
(Åtgärdat den bilden nu!) Tack du anonym som uppmärksammade det. ;)3 veckor

Idag firar jag 3 veckor med min nya mage!
Innan operationen räknade jag ut att den 30 sep skulle jag minsann få börja sova utan gördel. Såg det som en milstolpe även fast den kändes så långt borta. 
Nu tror jag inte att jag kommer sluta använda den. Kanske att jag provar att sova utan nån natt. Jag har också köpt en gördeltrosa (som jag misstänker är för stor) på Lindex för sanslösa 250kr. Så den tänkte jag prova inatt. Sen får vi se hur det känns :)

Om ytterligare 3 veckor får jag ta bort den. För alltid. Känns otroligt läskigt. Så fort jag tar av den så känns det som att jag inte kan hålla upp mig själv. Den ger ett väldigt tryggt stöd. 

Två bilder dagen till ära. Första tog jag dag. 7 och den andra är från idag. Dag 21. 

Har då sannerligen blivit plattare på dessa 2 veckor ser jag nu! Rätt så ordentligt svullen nedtill än men det trodde sköterskan skulle komma och gå  2 månader till minst. 
Bild.1 är jag otroligt svullen på "övermagen" ser man, den svullnaden är ju helt borta nu. Usch vad ont jag hade över musklerna där uppe som de sytt i. 😣

I morgon börjar jag jobba. Får väl se hur det går. Är beredd på att det landar på fail och en vecka till sjukskrivning. Men vi får se, jag gör ett försök. 

Var på bio igår och såg Glada hälsningar från Missångerträsk. Martina Haag levererade och Ola Rapace var klockren. Skrattade oss igenom filmen från början till slut. Riktig 10 poängare!

Illamående

Har just ätit 2 mumsmums och en pepparkaka. Ligger och mår illa. Varför nöjer man sig inte bara med en? Hehe. Dumheter är vad det är. 

Ikväll ska jag på bio med Madde! 😊
Blir NOLL onyttigheter att mumsa på. 

Liknande inlägg