V.13 (12+5)

Valborgsmässoafton idag då! Tyvärr med dåligt väder. Det är mulet och ser rätt kallt ut och jag tror dom sa att det skulle komma både regn och snö ikväll. Kul. Blir att ta med paraflaxet till brasan.
Det kommer hem vänner till oss på middag idag, jag skulle tydligen förbereda den middagen idag, men kan inte minnas vad vi bestämde att jag skulle köpa och laga. Hehe. /förvirrad kvinna.
 
Igår skulle jag varit hos sjukgymnasten 10.30, men eftersom jag haft tid 11.30 där massor av gånger på raken nu, så missade jag självklart tiden. Damn. Undrar om jag kommer få pröjsa det nu....
 
Så mamma och jag åkte på shoppingtur i stället. Mitt ben är rätt ostabilt så får gå sakta och korta sträckor i taget, då går det bra. Vi åt lunch på IKEA sen vart det både babyproffsen, lekmer och lite andra roliga barnaffärer där jag gick runt och drömde mig bort till en värld som snart blir min men som känns så....... främmande.
Men alldeles alldeles underbar!
 
Jag provkörde lite fler vagnar i lite olika affärer men det finns verkligen ingen som slår den jag redan kikat ut, så jag är nöjd och besluten. Babytravel Bufflao it is.
 
Köpte också doppresent till brorssonen som döps i helgen. :)
Tänk att vi kanske ska hålla barndop i.... januari typ. Såna tankar är så främmande. Som en dröm.
 
Apropå drömmar. Drömde att jag var instängd i en lägenhet där en mördare gick runt med kniv. Jag var LIVRÄDD!!
Badrummet var stort som ett balrum fullt med dörrar och garderober och speglar där mördaren kunde gömma sig. Hualigen.
 
 
Kvällsmage igår :)

Nu ska jag städa lite inför ikväll!

V.13 (12+4)

Igår var jag hos kiropraktorn. Han knäckte loss min rygg ordentligt. Det knakade och brakade och kändes läskigt men förhoppningsvis satt väl några kotor ihop eftersom han fick till knaket man är ute efter. Hoppas att kroppen vill mig väl nu.
 
Efteråt var det dags för MVC. Träffade en urgullig läkare som skrev ut vidare sjukskrivning och meddelade att ÄD-patienter har 50% högre risk för att få utomkvedshavandeskap. Och som för mig då som har högt blodtryck så höjs de siffrorna ytterligare. Så hon tyckte inte att jag skulle jobba alls. Mest bara VILA hela graviditeten. (kan tydligen skydda sig mot det om man har tur genom konstant vila)
Men jag vill jobba liiite, så fick dispens att jobba max 8h/vecka. (25%)
 
Doktorn sa även att jag måste komma dit var 3.e vecka under graviditeten, kolla blodtrycken och så. Sen oftare mot slutet.
Bad henne även skriva ut coccilana. Läskigt att ta eftersom det är morfin. Men det var helt ofarligt sa hon och skönt att slippa hosta lite.
Blodtrycket var stabilare nu- 140/80.
 
Åkte till jobbet där efter. Var kul att träffa lite kollegor och cheferna som var där. Känns som det var ett halvår sen..
Chefen är sååå förstående och backar upp mig helt. Ska jobba i snitt 8h/vecka nu. Så länge jag orkar. Känns bra. 2st 4h-pass. Handlar mest om att komma hemifrån lite...
 
Efter jobb-trippen åkte jag och lämnade de blodprov jag skulle tagit vid mvc-inskrivningen. Har dragit lite på det............... Det gick bra och hon lyckades på 1a försöket! :) Kom dit 5 min innan de stängde så hon var nog också glad för det =)
 
Älskling har nu oljat in verandan. Han kämpade hela kvällen och kom in sent, 21.30 typ. Men fint blir det!
 
Halvvägs klar. Ny fräsch brun färg ist för det silvergrå daskiga. :)
 
Nu är han helt klar och vi väntar med spänning på det färdiga resultatet!
 
 
 

V.13 (12+3)

Oj oj oj vilken hemsk hosta jag har! Igår kväll hade jag panik. Kändes inte som att det kunde vara skonsamt för bebis att hosta så. Men har googlat (såklart) och det verkar ju inte påverka graviditeten. Trots att det ju bör vara som jordbävning där inne tycker man.
 
I morse fick jag ligga själv och känna på magen och jaa... den har växt. Undrar om den ligger fördelaktigt på mornarna? Kanske putar ut mer då, jag vet inte, men känner hur den höjs upp mot naveln nu, är inte lika koncentrerad över blygdbenet. Lika fantastiskt varje gång jag sätter handen där :)
 
Idag ska jag till kiropraktorn. Nu är ju ryggen/benet mycket bättre men hade redan tiden bokad, så lika bra att be han kika lite. Igår hade jag känningar igen, vart helt livrädd. Gjorde lite ont när jag gick, precis så som när det drar igång. Får verkligen hoppas att det var nåt just bara igår.
 
Efter kiropraktorn ska jag till MVC och träffa läkaren för vidare sjukskrivning. Tänkte be henne skriva ut hostmedicin. Om hon kan? Borde dom väl kunna?
 
Nu har jag exakt gått upp 5 kilo. från 61.1 till (idag) 66.1.
Jag har absolut ingen matlust längre, kan dock vara hungrig ibland, men äter en halv portion sen tar det tvärstopp.
 
Sola lugnt! :) Det ska jag, har fått sånt munsår, så vågar inte vara i solen nu..

Liknande inlägg