Sår och matlagning

Halloj! 

Idag har dagen vigts åt matlagning. Jag mötte upp mamma på Willys så köpte jag det som behövdes, sen åkte vi till mig och lagade storkok. 
Enda sättet för mig att få i mig mat hemma är verkligen att ha färdiga portioner i frysen. Sista 3 dagarna har jag inte haft några kvar och det har resulterat i att jag inte ätit. 

Jag fyller i varje dag vad jag äter, alla 6 mål. Men dessa dagar har pappret varit ganska blankt. Min behandlare tittar på dom varje gång vi ses, så bara av den anledningen vill jag ju äta, så jag har något att skriva. För det är ju ingen mening att ljuga. Det här är ju för min skull. Inte hennes. 

Men jag är glad att jag inte lät det fortsätta, utan nu har vi löst det problemet och lagat 10 matlådor. Lasagne och wook blev det. 

Anledningen till att jag behövde hjälp med matlagningen idag är för att jag för 2 dagar sedan skar mig väldigt djupt på knogen. Såret skulle förmodligen sys men nu orkade jag mig inte iväg så jag har det ordentligt bandagerat och pekfingret spjälkat helt rakt för att det över huvud taget ska kunna växa ihop igen. Såret spräcks ju upp så fort jag böjer fingret. 
Jag tror att det gick hela vägen ner till benet för jag var haft så overkligt ont. 
Men jag har köpt steristrips nu och lite annat så nu ska det väl läka ihop tycker jag. 
Det jobbiga är att det är höger handen. Min vänsterarm är ju ur helt dysfunktionell och jag kan inte använda den mer än att kanske lyfta upp fjärrkontrollen. Så jag känner mig lite bakbunden. Hoppas att det läker fort nu. 

Igår var ju mamma och jag på resturang. En indisk som är relativt ny och ligger precis här där jag bor. Det var såååå gott. Bland det godaste jag ätit på resturang. Det gick bra och kändes naturligt. Vi åt ju på resturang mycket i Grekland så just med mamma kändes det inte jobbigt. 
Jag är så glad att jag vunnit över den enorma rädslan för att äta mat på resturang. Att inte ha koll på vad det är i maten, att få en enorm portion, att äta med en annan som granskar en. Det har varit otroligt omöjligt. Men jag har vunnit, jag är tillbaka i livet där ett och annat resturangbesök sker. 
Och jag är stolt! 
Vi drack till och med ett varsit glas rött vin. Alkohol är ju också en extremt förbjuden sak. Det känns dock inte lika bra så jag drack inte upp. Men ändå. Jag beställde. 

Jag har fått det så himla mysigt här hemma nu. Stormtrivs verkligen. Älskar nya möbleringen i köket, nya möblerna. Och nya mattan i vardagsrummet. 
Vi satte upp mina "vintergardiner" igår. Lite mer täckande, mörka mulliga färger. 
Jag gillar verkligen hösten. Tända ljus och krypa upp i soffan. 
Underbart! 

Helt omedvetet så valde jag byxor och tröja och slängde på mig. Efter en hel dag så tittade jag ner och såg hur otroligt matchig jag var! 😊
😍 så jäkla najs
Invalido
Min lilla glasögontjuv 🤓

Appropå Tiara... Hon är 13 år och har i hela sitt liv varit väldigt liten. Folk har alltid trott att hon är en kattunge. Hon har vägt mellan 2-2,5kg. 

Sen vi flyttade, hon och jag, så lever hon livets glada dagar och har blivit en riktig liten tjockis. Har bara tänkt att hon kanske blivit lite rundare, men alla som känner henne påpekar hur tjock hon blivit. Vägde henne idag och hon vägde 5,9kg!!!!! 
Jag är så rädd att hon ska få problem med leder eller annat pga övervikten så i morgon ska jag åka och köpa ett speciellt foder. Dags att gå ner lite nu 😊
Gosingen. 

Önskar er en trevligt lördag! 

Kommentera här: