Förvirringens afton

Åh herrejösses vilken eftermiddag. Svängde in på Ica Maxi i stinsen efter dagvården. Tänkte att jag skulle åkte hem först för att se vad som behövdes köpas men insåg lika snabbt att jag då hade hamnat i soffan. 

Jag gambla lite och köpte fritt med risk att köpa dubbletter. 
Det kan va den mest virriga affär jag varit i. Allt kändes oerhört ologisk så det mesta på listan fick jag hoppa över för jag hittade det helt enkelt inte. Men ett par leggings följde med minsann!
Mitt målköp var material till lasagne. Har snöat in helt på lasagne. Tror jag sagt det ordet 15ggr idag. 
På en av grupperna, regelstyrt ätande, som vi hade idag så la jag mina issuses på bordet helt och berättade om mitt meltdown mood jag är inne i. Att jag inte klarar av det här med mat hemma. Det funkar inte helt enkelt. 
Hur som helst så stannade diskussionen länge vid att jag måste göra storkok och frysa in. Att jag skulle göra lasagne. 
"Ja, men köttfärssås och spagetti eller gryta kan du ju göra.." sa folk peppande. Ja. Lasagne.. hamnade jag liksom bara på. Det är det enda som kändes gott och kul att göra. 
Men!! Så slog jag på stort och köpte extra mkt mjölk o mjöl och har nu stått i tre jävla timmar och stekt pannkakor. Eller ja, all matlagning inklusive lasagnen har tagit mig dessa timmar. Det blev hur många pannkakor som helst och tanken är ju att det ska bli champinjon crepes. Men efter all denna stekning så vek sig benen på mig så nu är soffan intagen. Crepes-momentet kan jag ju göra i morgon. 

Annars då.. virrig eftermiddag! Jag har haft upp en del annonser med kläder jag försöker sälja av. Det mesta har blivit sålt och då kommer det allra jobbigaste- packetera. Köpa frimärken. Posta. Dessa moment kan lätt skjutas på för länge. Men man vill ju få iväg grejerna till den stackars människa som sitter hemma och undrar om hen blivit blåst eller ej. Vilket är så hett nu i dessa grupper.. att blåsa folk på pengar. 

Mitt i allt packande och total förvirring vem som ska ha vad, vilken adress som är till vilket paket osv så ringer tanten från försäkringskassan. Eller tant.. hon låter som 20år max. Hon har tidigare idag försökt få tag i mig men svarade aldrig när jag ringde tillbaka. 
Hon försöker förklara att jag måste skicka in nån ny ansökan eller vad det var. Min hjärna kopplade inte alls för den var ju kvar i adress-skrivandet och jag häver ur mig i en lite för syrlig ton att jag ju redan har gjort det! Nu får ni ju ta och samla er... men får snart till mig att det jag hade gjort var något helt annat. Som visserligen också var viktigt men detta är ett annat ärende. Hon var tydlig med att berätta att hon nu skickat den tredje påminnelsen om detta. 
Jag kan inte riktigt känna att jag fått dom pappren ens men troligen så ligger det på de överfulla köksbordet. 

Jag har liksom inte koll på mig själv och absolut inte massa saker jag ska göra för andra. Där brinner det liksom av. 

Och för att krydda på stressen och förvirringen lite till så ringer det på dörren. Jag får liksom aldrig spontanbesök på det viset så blev direkt orolig om något hade hänt och öppnade. 
Där stod en kort liten knubbig man med comhem-loggan på tröjan och ville komma in i 2 min. Jag var mitt uppe i pannkaksstekning, försäkringskasseärende, paketinslagning och adressskrivande. Inte ett uns intresserad av en comhem lektion. Jag sa nej i trevlig ton men det gav inget resultat då han verkligen ville komma in. Jag drog till med att jag hade besök och var otroligt upptagen men han skulle minsann in. Då vart jag arg och sa att jag ändå tänker säga upp comhem då jag aldrig är nöjd med dom. Och drog igen dörren. Han fortsatte prata och ville veta varför jag var missnöjd. Ingen som helst känsla att den här stressande svettiga pannkaksosande kvinnan inte var intresserad. 
Jag blir så less på sånt. Lämna mig ifred. Vill jag ändra mitt abonnemang så gör jag väl det. Jag behöver inte hembesök för det. 

Ja men så har min eftermiddag varit iaf. 
Det jag mer önskar av denna dag är att jag ska orka städa köket som nu ser ut som en krigszon. 
Och ta en välförtjänt dusch. 

I morgon är det kort dag på dagvården och fredag ledig såklart så det känns bra! 

nånga matlådor lasagne blev det. Och en jäkla hög pannkakor. Nu är det bara för frivillig att komma och städa. 😅

Liknande inlägg

1 Stina :

skriven

Skönt med fullt upp endå:) och shit va sugen jag blev på pannkakor nu!
Hatar såna där säljare som liksom tränger in sig i skinnet på en. Ger sig inte. du skulle släppt in han men fortsatt matlagandet och satt på hög musik så du inte hör han prata så kanske han hade gett upp och insett hur påträngande en människa bara kan va.

Svar: Ja. Men jag vart så rädd att det var nåt bluffigt. Vem kommer hem till nån för att (förmodligen) sälja på nåt. Njae osade oseriöst där. Kan ju va vilken psykopat som helst
Annette Sjölund

2 EmSi:

skriven

Oj! Jösses vilken eftermiddag! 😱😂 men du fixade det! Skönt med många färdiga matlådor! 👍🏻😊
Avskyr säljare både som knackar på och som ringer och som liksom inte ger sig, sjuuukt stressande och frustrerande! Bra att du stängde dörren, man vet aldrig...

Ha en fin dag! Kram! 💕


Svar: Ja precis. Otroligt irriterande. Ja det är såå skönt att ha lite koll på middagarna nu, ska fortsätta laga mat i em. Och har precis gjort ett matschema med min behandlare Asom jag ska följa den kommande veckan. Känns bra :)
Annette Sjölund

3 Jessica:

skriven

Bra idé att göra matlådor! Jobbig säljare.... gillar inte sådana. Jag vill också säga att jag tror på dig och att fixar det här. Kram

Svar: Tack snälla. Ja, det är en nödvändighet med dessa matlådor, får inte till det annars. Så nu har jag att göra under helgen. 😊 kram!
Annette Sjölund

Kommentera här: