Gynakuten

Jag har haft ont i vänster sida nere i buken ca en månad.. Dagen efter att jag kom hem från Riga sist så hade jag ju otroliga smärtor därifrån. Sen har det hållt i sig, dock betydligt lugnare.
Igår stegrade smärtan igen, jag höll ut till klockan 16 då jag ringde gynakuten.. De tyckte att jag skulle komma in direkt, vilket jag gjorde.
 
Åkte till SöS. Fick vansinnigt bra vård. Tror vi var där i en timme samanlagt. Träffade en superbra läkare som var mycket fundersam (och irriterad faktiskt) på hur DS hanterat hela min historia. Hon läste journalen men insåg att jag inte fått någon som helst uppföljning. Vilket jag ju inte har heller.
Sa bara att de inte har gjort många rätt gällande mig och min graviditet...
Hon var uppriktigt upprörd när hon läste och insåg att de inte ens följt upp mig med telefonsamtal...
 
No comments.. 
 
Karolinskas akutgyn har bara öppet 8-15 mån-fre av nån oförklarlig anledning. Och DS åker man inte frivilligt till, så det bidde SöS vilket jag inte ångrar, för nu har jag en akuttid till specialister som ska kolla upp myomet. Om de ska tas bort eller ej inför nästa insättning. Även en grundlig uppföljning efter förlossning osv... 
Den läkaren är även specilist på infertilitet.
 
Oerhört skönt. Hon kunde inte säga att det bara var ett myom. Myom skickar mkt skuggor vilket gör det svårt att se storlek och antal.
På undersökningen jag ska på kollar dom flöden och kommer även fylla upp livmodern med vätska och se så myomet fortfarande inte ätit sig in i kaviteten. (gjorde den undersökningen förr, väldigt obehagligt) :(
Men så skönt att nån äntligen öppnar ögonen.
Ska be dom göra hysto också, kika in med kamera och se så det inte finns ärrvävnad eller annat som bör tas bort.
 
"Lämnade danderyds kvinnoklinik ensamt beslutet till dig om myomet ska opereras bort eller ej? Så kan dom absolut inte göra. Det är ett beslut du behöver massor av information om och stöd från professionella läkare som vet vad dom pratar om. För och nackdelar"
 
Citat från läkaren på SöS gynakut.
 
Doktorn sa även att jag bör gå på spec mvc from. v 8 nästa graviditet och tidigt undersöka hur jag mår där inne och ev. cerklage.
Tror jag vill gå där........... Långvägars men vad gör det om dom är duktigast..
 
****
 
Anledningen till den väldiga smärtan fick vi inget riktigt svar på. Fömodligen började myomet gå i nekros under Mios graviditet då han blev stor och tog all syre från myomet. Jag hade ju väääldigt ont sista veckorna som grevid.
Och så har det fortsatt dö nu (gå i nekros).
Kan så vara för myomet är nästan hälften så litet nu som när jag var gravid (7cm då, 4 nu) Fast det beror så mycket på hur man mäter. Uppifrån eller rakt igenom.
Skönt iaf att det är mindre.
 
Hoppas inte det är flera.
 
Får svar på detta den 24/10. Då tar antingen den specialisten beslutet om ev. operation, eller så tar hon in fler läkare och i samråd med dem, tas beslut. För mitt tillåtande har dom nu.
 
Förr tvekade jag, men nu vill jag få bort den om den kan bidra till försvårande omständigheter kring att bli gravid, behålla graviditeten eller förlossningen.
 
Smärtstillande och vila när det är som jävligast, fick jag som rekomendation.
1 Malin :

skriven

Vad skönt ändå med en läkare som tar tag i saken, är grundlig, känns pålitlig och kunnig. Hoppas att hon lever upp till det nu och hjälper er! Både får bort det onda nu och får till problemen långsiktigt så det blir en bebis nästa gång!!
På min sida stan så då kanske vi kan ta en fika nån gång. Ha en fin helg!

Svar: Ja jag hoppas verkligen att det är bra nu och att jag får bra hjälp. Vore så skönt att få rätsida på detta. Hur går det för dig, när blir det insättning? :) kram!!
Annette Sjölund

2 Anonym:

skriven

Vet inte ännu, kan bli om ett par veckor. Om de nu klarar av upptiningen, jag börjar tina bara 2....känns spännande, skräckfyllt, optimistiskt, pessimistiskt, overkligt och självklart. Jättekonstigt. Måtte det gå bra!

Svar: Åh så spännande. Klart som klarar av upptiningen :) kör du ostimulerat eller kommer du ta mediciner?
Annette Sjölund

Kommentera här: